Smarthus løsninger

Gir økt komfort og sikrer fremtiden for hjemmet dit

Flere og flere ser nytten av å installere KNX smarthus-løsninger som alternativ til tradisjonelle elektroinstallasjoner. Dette var lenge forbeholdt de med god råd, men med nye, gode økonomiske løsninger, er nå KNX vanlig for «hvermannsens» byggebudsjett.

Med KNX smarthus styrer du lys, varme, solskjerming og lyd fra samme «bryter».

Nedenfor ser du eksempler på KNX funskjoner i en bolig

KNX
Bolig 1 Borte 2 Hjemme 3 Natt 4 Morgen 5 Lys 6 Klima 7 Solskjerming 8 Sikkerhet 9 Energikontroll 10 Portttelefon
Hopp over

Hva oppnår du? Hva styrer du?

Scroll for å se alle funksjoner

Masterfunksjoner

1 BorteBorte ikon

Masterfunksjonen ”Borte” aktiveres
med et enkelt tastetrykk. Når denne betjenes slukkes all belysning, ventilasjonsanleggets hastighet reduseres, samtidig som for- og ettervarmingselementet i aggregatet settes til “økonomidrift”. Er det elektrisk oppvarming senkes temperatur individuelt i alle rom.
Stikkontakter for strykejern, kaffetrakter, ladere ol. gjøres strømløse. For hytter og fritidsboliger senkes temperaturen etter 10-12 timer til “frostsikring”. App-styring eller annen form for “overstyringsløsning” kan tillegges.

2 HjemmeHjemme ikon

Når bryteren for ”Hjemme” aktiviseres, tennes ønsket belysning. Ventilasjonsanleggets hastighet økes, samtidig som for- og ettervarmingselementet i aggregatet settes til ”Normaldrift”. Har man elektrisk oppvarming, økes temperaturen individuelt i alle rom. Stikkontakter for strykejern, kaffetrakter, ladere ol. får strøm. For hytter og fritidsboliger anbefales fjernstyring av varmemediet via internett.

3 NattNatt ikon

Masterfunksjonen ”Natt” aktiviseres med et tastetrykk. Bryterplasseringen er gjerne på ett eller flere soverom, og/eller sentralt plassert ved soverommene. Ønsket belysning slukkes, da ikke på soverommene. I boliger, hytter og fritidsboliger med elektrisk oppvarming senkes temperatur individuelt i alle rom, unntatt baderom. Stikkontakter for strykejern, kaffetrakter, ladere ol. gjøres strømløse.

4 MorgenMorgen ikon

Masterfunksjonen ”Morgen” aktiviseres med et tastetrykk. Ønsket belysing tennes, stikkontakter for strykejern, kaffetrakter, ladere ol. får strøm. Har man elektrisk oppvarming, økes temperatur individuelt i alle rom via et tidsur til et forhåndsvalgt tidspunkt.

Funksjoner

5 LysLys ikon

All type lys kan styres av KNX. Konvensjonell 230V belysning, LED, lysrør, lavvolt og HV-halogen. Da med AV/ PÅ relé, 1-10V, DSI, fasesnitt, faseavsnitt og DALI i en kombinasjon for RGBregulering og/eller lysscener.

6 KlimaKlima ikon

KNX-termostater, hygrostater og CO2-følere for godt inneklima i alle situasjoner. Da gjerne løst med kombinasjonsprodukter. Varme og kjøling i ett og samme produkt er en selvfølgelighet, ikke to termostater som individuelt regulerer hvert sitt, men en KNX-termostat for begge. Dette garanterer minimalisert energiforbruk, samtidig som komforten ivaretas

7 SolskjermingSolavskjerming ikon

Moderne screens, persienner eller markiser med motor styres av KNX. Mange velger KNX værstasjon for fullautomatisk solskjerming, men selv ved manuelle KNX ”brytere” forenkles betjeningen. Ett tastetrykk iverksetter, og solskjermingen ”går” automatisk til ønsket posisjon.

8 SikkerhetSikkerhet ikon

KNX ivaretar alle typer alarmer og varslinger. Mange forbinder alarmen med kun brann og tyveri, men den moderne boligen har i dag flere tekniske innretninger som bør ”overvåkes”. Sikkerhet er et valg, ikke nødvendigvis en standardløsning. Varmepumpe, sirkulasjonspumpe og ventilasjonsanlegg har i dag svært god driftssikkerhet, men en stopp kan få konsekvenser. KNX kan direkte eller indirekte overvåke alle tekniske 
innretninger, og varsle huseier og/eller et vaktselskap. Vannlekkasjer er noe som oftest er sent å kun varsle, all den tid boligen, hytta eller fritidsboligen ikke er i bruk, sørger systemet for at hovedvannkranen er stengt.

Skallsikring av vinduer og dører med varsling om ulåst/åpent når man låser, gir utvilsomt en visshet om at bygningen er sikret. Brann- og tyverivarsling er en selvfølgelighet, enten direkte eller indirekte via konvensjonelle løsninger. Ved brann tennes all belysning i alle rom.

9 EnergikontrollEnergikontroll ikon

Om ett eller flere vinduer åpnes, veksler KNX varmestyringen til frostsikring. En konvensjonell løsning hadde forsøkt å kompensere varmetapet, KNX termostaten benytter skallsikringen der den er valgt. Den beste energibesparelsen fås via synliggjøring og bevisstgjøring. KNX har mulighet for full visuell kontroll av energiforbruk, da til smarttelefon eller nettbrett og/eller en KNX-skjerm.

10 PortttelefonPorttelefon

Med porttelefon fra JUNG/Siedle i samme design som bryterne, får du en helhetlig løsning. Kombinert med skjermløsninger og server har du mulighet å åpne døren fra hvor enn du er i huset.

 • Bryterdesign

  Fra JUNG tilbyr vi et av markedets bredeste sortiment av installasjonsmateriell. Hvitt, stål, aluminium, antrasitt, krom, gull og glass kombineres i standard, klassiske og moderne designserier. De samme seriene finner du også i KNX og det trådløse styresystemet eNet.

  Se brosjyre for mere informasjon:
  BROSJYRE

 • Lyd og bilde

  Vi leverer løsninger for lyd og bilde i alle rom, ideen er og kunne tilby løsninger hvor man ønsker og fordele lyd og bilde rundt i de rom man ønsker, man kan da velge og høre eller se på forskjellige kilder i hvert enkelt rom, volum stilles også i hvert enkelt rom, dette er ment som et enkelt system, i stue der man ønsker høy kvalitets lyd eller surround lyd bruker man egne stereoanlegg, lydkildene her kobles til systemets sentral og fordeles rundt til andre rom. Høyttalere leveres i forskjellig varianter, montert innfelt i tak eller vegg eller utenpåliggende der det er ønskelig.

  Se brosjyre for mere informasjon:
  BROSJYRE

   

   

 • Lysstyring

  eNet er et trådløst system fra den tyske kvalitetsprodusenten JUNG. Det at systemet er trådløst, innebærer en toppmoderne smarthusteknologi som kan installeres raskt, enkelt – og derfor rimelig. eNet er like fullkomment for utvidelse og oppgradering av eksisterende installasjoner som for nye. Smarthus er behovsstyring med borte/hjemme – natt/stå opp-funksjoner, og kan styres via egen app. eNet passer i anerkjente kombinasjonsplater, og kan i tillegg leveres i alle designvalg fra JUNG.

  Se brosjyre for mere informasjon om eNet:
  BROSJYRE

ELAN

Full kontroll

Har du noen gang lurt på om det er mulig å styre lys, musikk, persienner og til og med temperatur – fra sofakroken? Eller hva med fra hvor som helst i verden? Kombinasjonen KNX og ELAN gjør dette mulig.

 • Produktspekteret er utviklet for å gi deg mer bekvemmelighet, komfort og en bedre følelse enn du trodde var mulig!
 • Kan tilpasses for å passe din livsstil, dine tanker og tekniske løsninger.
 • Varierer fra enkel romstyring til full multiromsløsning.

Og best av alt – enten du beveger deg rundt i rommet eller rundt om i verden – systemet er like lett å bruke, takket være sin gjenkjennelige betjening. Uansett hvilket grensesnitt du berører, vil det føles som du er hjemme.

 • Hjemme ikon Hjem
 • Media ikon Media
 • Sikkerhet ikon Sikkerhet
 • Klima ikon Klima
 • Lys ikon Lys
 • Video ikon Video
 • Solavskjerming ikon Solskjerming
 • Kalendar

Kontakt oss

Ønsker du kontakt med oss?
Vi prøver å besvare din henvendelse så raskt som mulig

Kontakt

KNX

Enkel visualisering

iKNiX App-løsning

iKNiX er i dag det enkleste og det rimeligste systemet for App-styring av ett KNX-anlegg. Her kan man enkelt lese av alle temperaturer, endre temperaturer, se om varme er av/på, styre lys og persienner, samt se om det er noen alarmer o.l.

Skjulte kostnader?

iKNiX er helt gratis å bruke, og det er heller ikke tilknyttet noen ekstra abonnement eller lisenskostnader.

Styring via Internett?

For styring via internett kan man som oftest bruke eksisterende router. Enkel konfigurering er som oftest det som skal til. Når man er knyttet til internett kan iKNiX benyttes for fjernprogrammering av ditt KNX-anlegg.

 • Lys ikon Lys
 • Solavskjerming ikon Solskjerming
 • Klima ikon Klima

Les mer om smarthus her

Vår smarthus brosjyre kan du lese her

Se PDF